2021-08-12 08:24:05• hírek • Fizetett tartalom

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli a szatmári Lebăda

A 100 százalékban szatmári tulajdonban lévő Lebăda megyénkben a sikeres márkaépítés egyik elsőszámú iskolapéldája, mely immár 30 éve várja minőségi szolgáltatásokkal és termékekkel a vásárlókat.

Vasile és Gheorghina Pasca még a kilencvenes években álmodta meg a Lebăda márkát, kitartásuknak és a befektetett munkának köszönhetően pedig ma már 12 kereskedelmi egységet mondhatnak magukénak. A Pasca-házaspár egyetlen aprócska üzlettel indult el az álmok megvalósításának útján, jelenleg azonban már több mint 30 embert foglalkoztatnak, üzleteikben pedig közel ötezer termékkel állnak a vásárlók rendelkezésére.


„Mikor elkezdtük, még telítetlen volt a piac, ezért arra gondoltunk, miért dolgoznánk másnak, ha saját magunknak is megkereshetjük a pénzt. Alapítottunk tehát egy kis vállalkozást, amely a ’91-es átalakulásig a következőképp működött: a halmi vasútállomásra cementet, téglát, csempét hordtunk ki, majd egyenesen a vagonból árultuk őket. Később béreltünk egy raktárat is” –emlékszik vissza a nehéz kezdetekre Vasile Pasca. „Az idők múltával beköltöztünk Szatmárnémetibe. Nehéz volt itt elindulni. Először a Nap utcán kezdtünk árulni az unokatestvéreimmel. Mindenki valami másat. Aztán ’92-ben végre sikerült egy házat vásárolnunk a Közraktár utcán. Le kellett mondanunk a nehéz alapanyagokról, helyette áttértünk a csempére és a járólapra. Sőt mi több, elkezdtünk porcelánnal is kereskedni. Így jött létre a Lebăda.”



A kezdeti nehézségek után a cég helyzete fellendült, a 12 kereskedelmi egység mellett ma már egy festékgyárat is magukénak mondhatnak. A szamosborhídi gyárban Faur és Elfenbein név alatt készülnek a saját laboratóriumukban fejlesztett és tökéletesített festékek. Ezzel kapcsolatban a tulajdonos elmondta, alulról, az értékesítésről indultak, viszont egy idő után arra a következtetésre jutottak, érdemes volna beruházni a termelésbe, ezzel kiküszöbölve az importtal járó felesleges köröket. Ugyanakkor szerettek volna munkát adni a helyieknek, különösképp mindazon fiataloknak, akik talán más helyzetben külföldre mentek volna dolgozni. Pașca optimistán tekint a jövőbe, s bízik benne, hogy e beruházás csak a későbbi fejlesztések előszele volt.
 


„Felhasználva az elmúlt évtizedekben megszerzett tapasztalatokat, továbbra is arra törekszünk, hogy szakképzett és elhivatott személyzet álljon a vásárlók rendelkezésére, akik az ügyfelek minden kérdésére és kérésére képesek szakszerű választ adni. A Lebăda célja továbbá az is, hogy minden kliens számára a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb és leghatékonyabb megoldást kínáljuk” – magyarázta Cristian Pasca, az alapító házaspár fia, aki úgyszintén napi rendszerességgel kiveszi a részét a cég üzleti életéből.



Mindenki előtt nyitva áll a szakmai fejlődés lehetősége


A szatmári Gazda Agneta az élő bizonyítéka annak, hogy kitartó munka és az elköteleződés a siker egyértelmű kulcsa a Lebădánál, hisz Agneta egyszerű alkalmazottként kezdte karrierjét a cégnél, mára viszont egy egész üzlet vezetéséről ő gondoskodik. Története 1993-ig nyúlik vissza, amikor is fülébe jutott, hogy a Lebăda új munkatársakat alkalmazna. Jelentkezett hát egy állásinterjúra, ahol a cégtulajdonost, Vasile Pașcát sikerült is meggyőznie szakmai kvalitásairól. Eladóként kezdte meg a munkát, majd alig 5 évvel később már ügyvezetői posztra léptették elő, s újabb öt múlva már egy egész boltot bíztak rá.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: